השבוע התבשרנו על התקפת סייבר גדולה נוספת, שמצטרפת למאות נוספות שהתרחשו בשנה האחרונה. ברור כעת כי כל בית עסק חשוף להתקפה מעין זו, שעלולה להסתיים בנזקים של מאות אלפי שקלים ואף למוטט את העסק חלילה. בעקבות ריבוי המקרים ולאור פניות רבות בנושא לאחרונה ננסה לענות על מספר שאלות.
תשובה: הכיסויים הביטוחיים הסטנדרטיים בביטוח עסק דוגמת שריפות, גניבות, רעידות אדמה, שטפונות, אסונות טבע וכו' לא מכסים מקרה של כשל מערכתי שאינו תוצאה של סיכון פיזי ידוע כדוגמת התקפת סייבר.
תשובה: הסייבר הוא אחד מהסיכונים היותר משמעותיים שיש היום לכל חברה עסקית בארץ ובעולם. מדובר בנזקים שונים החל מפגיעה תדמיתית ומבוכה משמעותית לעסק, המשך בגניבת מידע סודי והעברתו למתחרים, גניבת מידע פרטי של לקוחות ומכירתו, פגיעה בהמשכיות העסקית של החברה וארועים המוכרים לנו של כופר, סחיטה וכדומה
נזקי הסייבר בשנת 2020 הגיעו ל 2 טריליון דולר של כאלה שהיו מבוטחים וגם כאלה שלא כאשר ב- 92.4% נעשה שימוש במייל וב- 90% מעורבת חולשה אנושית, עובדה שרק מגבירה את הסכנה.
תשובה: מספר הארגונים שרוכשים פוליסות המכסות סיכוני סייבר גדל כל העת ושואף ל- 40%. שנת 2020 הייתה שנת שיא ברכישת ביטוחי סייבר ברחבי העולם ועפ"י תחזיות צפוי גידול של יותר מ- 20% מדי שנה.
תשובה: כל עסק חייב ליישם את הקו הראשון של ההגנה כדי להיות מבוטח ובנוסף חייב להתקיים ביטוח עסק כבסיס שעליו מוסיפים את הרחבת הכיסוי לסייבר.